Spara upp till 25 % på alla hjärtans presenter

5/5 stjärnor

byRavn.se

Frakt 39 kr - Gratis över 749 kr Beställ innan 12.00 - så skickar vi idag

Om byRavn

byRavn grundades år 2013 med en önskan om att tillverka något vi inte kunde hitta i butik. Idéerna till de flesta av våra produkter har därför uppstått eftersom vi själva har saknat en snygg hylla, en hörlurshållare eller ett enkelt och hållbart bälte.

Våra produkter kännetecknas av en enkel och tidlös design, med lång hållbarhet. De är tillverkade av skinn från kor som är uppvuxna i de europeiska alperna. Varje läderstycke är helt unikt, och kommer därför ha ärr och märken som påminner oss om att det kommer från en levande ko, som haft ett gott liv i alperna. När du tar emot din produkt och börjar att använda den kommer du att märka att lädret utvecklas i takt med att du använder produkten. Med tiden kommer lädret att få en vacker patina, vilket bara ger produkten ännu mer själ och charm.

De allra flesta av våra produkter tillverkar vi i vår egen verkstad, medan produkter som sys (till exempel korthållaren) tillverkas av ett svenskägt företag i Indien. Vi tror på unika och skräddarsydda produkter, och ger dig därför möjligheten att designa och göra din produkt mer personlig. På så sätt blir den helt unik och kommer att passa dig perfekt.


Tenna och Peter, grundare av byRavn

Hållbarhet

Hållbarhet har stor betydelse för oss, och det är något vi prioriterar högt.
Vi är därför mycket glada för att vi har möjlighet att arbeta med just läder, som i vårt tycke är ett ytterst hållbart material.
Produkter i läder har en lång hållbarhet och är slitstarka. Dessutom blir lädret bara vackrare av att användas, vilket är en rätt bra bonus.


Så arbetar vi med hållbarhet hos byRavn:

1. De allra flesta av våra produkter designas och tillverkas i vår egen verkstad. Men några få produkter sys av ett svensktägt företag i Indien. Vi gör alltid vårt absolut bästa för att utnyttja lädret fullt ut och därmed minska spill. 

2. Vi ser till att lädret inte behandlas med skadliga material. Kons skinn garvas innan vi mottar det. Vid behandlingen av läder används ett antal olika ämnen och kemikalier, varav en del kan vara skadliga och cancerframkallande. Inom Europa har vi REACH, som är en europeisk standard för kemikalieanvändning. När man producerar läder eller handlar med läder ska man se till att leva upp till kraven i REACH. Vi har därför försäkrat oss om att vår leverantör följer REACH och inte använder krom(VI) eller skadliga azofärgämnen när lädret behandlas.
Läder garvas vanligen på två olika sätt: kromgarvning och vegetabilisk garvning. Vi använder enbart läder som är vegetabiliskt garvat. Denna metod är helt klart mest skonsam för miljön och klimatet.


3. Kons skinn är en restprodukt. Det vore helt enkelt för dyrt att föda upp kor enbart för skinnets skull.


4. När vi skickar iväg din beställning använder vi minsta möjliga emballage - som ändå är tillräckligt för att din produkt inte ska skadas under frakten. Vi skriver inte ut några följesedlar, packlistor eller fakturor - de sistnämnda mottar du per mail.


5. Hos oss får du produkter av god kvalitet. Vi använder oss av snyggt kraftigt skinn, tillverkar enhetliga produkter med snyggt centrerad prägling av din text, och produkterna har en snygg finish med avrundade kanter och hörn. Det är bättre att köpa god kvalitet än att byta ut produkterna efter en kort tid.


6. Och vi försöker hela tiden att hålla oss uppdaterade på nya tendenser och möjligheter som kan göra vårt företag ännu mer hållbart.

Velkommen til byRavn

Vi har lagt merke til at du besøker oss fra en norsk IP-adresse,
og vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på at vi også har et norsk nettsted.

Gå til den norske nettbutikken

Fortsett til den danske nettbutikken

Välkommen till byRavn

Vi har lagt märke till att du besöker oss från en svensk IP-adress,
och vi vill göra dig uppmärksam på att vi även har en svensk hemsida.

Gå till den svenska webbshopen

Fortsätt till den danska webbshopen