Spara upp till 25 % på alla hjärtans presenter

5/5 stjärnor

byRavn.se

Frakt 39 kr - Gratis över 749 kr Beställ innan 12.00 - så skickar vi idag

Lädret ändrar färg med tiden

Lädret ändrar färg med tiden

STUDIE: Se hur lädret ändrar färg med tiden

Vi tillfrågas ofta om färgerna på vårt läder, och våra kunder tvekar ofta om vilken färg de ska välja. Det är supersvårt att återge färgerna korrekt på bilder, och det är också svårt att förklara och förstå hur en del färger ändrar sig med tiden, medan man nästan inte ser någon skillnad alls på andra. Därför har vi skrivit denna artikel där vi vill försöka visa hur lädret utvecklar sig med tiden.

Lädret ändrar färg när det utsätts för solljus

Vi har gjort ett experiment eftersom vi vet att några färger förändras när de exponeras för solljus. Vi har därför lagt några läderbitar i fönsterkarmen där de dagligen exponerades för solljus.

Hos byRavn har vi læder i 6 forskellige farver - her ses hvordan læderet ændre farver når det udsættes for sollys

 

På bilden ovan framgår det vilka läderfärger som var med i testet. På läderbiten till vänster står färgen på lädret, och på resten av läderbitarna framgår det hur många dagar de exponerats för solljus.

Vårt experiment visar att särskilt det ljusa lädret (natur), ändrar färg med tiden. Detta beror på att det ljusa lädret är obehandlat och därför ändrar färg när det utsätts för sol - precis som du och jag blir bruna när vi vistas i solen. De övriga läderfärgerna ändrar i stort sett inte färg, vilket beror på att de är behandlade/färgade, och därmed håller färgen mycket bättre.

På bilden under ser du hur det ljusa lädret (natur) skiftar färg. Efter 30 dagar i fönsterkarmen kommer det ljusa lädret att ha nästan samma färg som det cognacsfärgade lädret.

Se hur lädret ändrar färg med tiden

Att lädret ändrar färg beror på flera faktorer

Det är inte bara solljuset som påverkar färgen på lädret. Särskilt det ljusa lädret ändrar också färg när det utsätts för fett och beröring.

På bilden nedan syns två nyckelringar, där den ena är helt ny och den andra har använts i cirka ett år. Gemensamt för de båda nyckelringarna är att de båda är tillverkade i ljust skinn. Den bruna nyckelringen har dock fått en vackert varm och mörk färg eftersom den utsatts för solljus, fett och beröring.

Vi tycker det är supercharmigt att särskilt det ljusa lädret ändrar färg med tiden, och att man själv bidrar till att ge nyckelringen en vacker patina.

Vi tycker självklart att nyckelringen är fin när den är helt ny - men den blir ännu snyggare av den vackra patina som den får med tiden. Vill du köpa din egen nyckelring så kan du se alla våra nyckelringar i läder på denna sida.

 

lär med smuk patina

 
Velkommen til byRavn

Vi har lagt merke til at du besøker oss fra en norsk IP-adresse,
og vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på at vi også har et norsk nettsted.

Gå til den norske nettbutikken

Fortsett til den danske nettbutikken

Välkommen till byRavn

Vi har lagt märke till att du besöker oss från en svensk IP-adress,
och vi vill göra dig uppmärksam på att vi även har en svensk hemsida.

Gå till den svenska webbshopen

Fortsätt till den danska webbshopen